بررسی قابلیت های اقتصادی و امنیتی صنعت گردشگری در تحقق سند چشم انداز 1404 - قسمت دوم

سعید مدرسی 05:18 - 1398/01/16

هدف جامونه ارائه بهترین خدمات در زمینه اجاره آپارتمان مبله در تهران با بهترین بازدهی برای مشتریان است

ادامه مقاله بررسی قابلیت های اقتصادی و امنیتی صنعت گردشگری در تحقق سند چشم انداز 1404:

4- توانمندی های صنعت گردشگری در توسعه اقتصادی

با پایان جنگ سرد تحولات مهمی در ترتیب و اولویت ابزارهای نفوذ بین الملی پدید آمد و مسائل مهم اقتصادی و اقتصاد سیاسی، اهمیت درجه اول بافت. امروزه عنصر نظامی قدرت تأثیر کمتری در روابط میان کشورهای بزرگ دارد و واژه ی قدرت بیشتر ناظر بر توان اقتصادی ملتها است.

در جهان اقتصاد محور صنعت جهانگردی به عنوان یک عامل عمده جهت رشد و توسعه ی کشورها مورد توجه قرار گرفته است. در عصر حاضر مهمترین دلیل توسعه گردشگری در اغلب کشورها استفاده از منافع اقتصادی آن بوده است. هرچند دلایل دیگری نیز در این مورد ذکر می شود.

از نظر اقتصادی جهانگردی به مرانب بیشتر از آنچه که مشاهده می شود سود آور است. جهانگردی موجب به وجود آمدن بازده مضاعف در اقتصاد کشورها شده و از این صنعت به عنوان صادرات نامرئی محصولات و خدمات نام می برند.

به دنبال تحولاتی که بعد از انقلاب صنعتی در قرن هیجدهم و نوزدهم در اروپا پديد آمد به تدریج ماهیت مسافرت نیز تغییر پیدا کرد. مسافرت های تفریحی به منظور استفاده از سواحل، سرگرمی و استراحت به جای مسافرت های سنتی و آموزشی رواج یافت. و از این پس به مسافران نوریست گفته می شد.

هرچند نظام اقتصادی در برخی از دوره ها دچار رکود شده و جنگ و نوسان قیمت نفت بر نظام اقتصادی جهان اثرات شگرف می گذارد. ولی مسافرت و گردش به عنوان یکی از بزرگ ترین منابع درآمد برای دولت ها به حساب می آید.

در دنیای امروز بودجه ای که به مسافرت و تفریح احتمام بافنه، سه برابر بودجه ایست که صرف امور دفاعی می شود. مهم ترین دلیل استقبال کشورهای جهان به این صنعت و سرمایه گذاری در این بخش، سودآوری بالا و مطمئن این صنعت بوده. و این درحالی است که نسبت به سایر بخشهای جامعه، مانند صنعت، کشاورزی و غیره سرمایه گذاری در بخش توریسم آسانتر قلمداد می شود.

گردشگری امروزه به یکی از بزرگ ترین کسب و کار های جهان مبدل گشته و با سرعتی فراوان در حال گسترش است. بر اساس گزارش شورای جهانی مسافرت و جهانگردی حدود ۶ درصد تولید ناخالص داخلی جهان و یک شغل از هر 15 شغل متعلق به صنعت گردشگری است.

نزدیک به 8 درصد کل شاغلین جهان با جمعیتی در حدود ۲۰۰ میلیون نفر در صنعت گردشگری به فعالیت اشتغال دارند. درآمد حاصل از این بخش از میلیاردها دلار در سال فراتر رفته است.

در غالب کشورهای جهان تولید، مصرف و اشتغال حاصل از فعالیت های گردشگری تاثیر به سزایی در توسعه ی اقتصادی ایفا می کند. صنعت جهانگردی با توجه به پتانسیل، ظرفیت های فراوان و سرمایه گذاری محدود میتواند راه گشای مناسبی جهت ارتقاء سطح توسعه اقتصادی در کشورهای مختلف گردد.

جهانگردی برای خاصیت ویژه ای است که می توان آن را به منزله ی نیروی محرکه ی توسعه ی اقتصادی در تمام کشورها قلمداد کرد. هیچ کشوری وجود ندارد که فاقد امکانات اولیه برای توسعه ی جهانگردی باشد.

جامونه؛ اجتماعى از ميهمانان و ميزبانان برای اجاره آپارتمان مبله در تهران است

آن چه کشورها را در این بخش از هم متمایز می سازد، جاذبه های جهانگردی موجود در آنهاست. کشورهایی که جاذبه های گوناگونی نظیر زیبایی های طبیعی، فرهنگ غنی، اماکن باستانی و تاریخی را دارا هستند، بیشتر مورد توجه جهانگردان قرار می گیرند. که این امر به دنبال خود فراهم کردن میلیونها دلار درآمد ملی برای کشور میزبان به همراه دارد.

کشورهای در حال توسعه با کمبود ارز خارجی مواجه هستند و برای رسیدن به توسعه اقتصادی با مشكل تأمین منابع مالی دست و پنجه نرم می کنند. در استراتژی این نوع از کشورها اولویت به توسعه ی صادرات و کاهش واردات داده می شود. بنابراین با توجه به مشکلات موجود در این کشورها، توسعه ی جهانگردی برای رشد و پیشرفت اقتصادی بهترین انتخاب محسوب می شود.

توسعه جهانگردی سبب تحرک اقتصادی، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت می شود. دولت می تواند از طریق اخذ مالیات به تجهیز تاسیسات زیربنایی پرداخته و وضعیت عمومی کشور را بهبود بخشد اما درجه ی تأثیر گذاری فعالیت های این صنعت در اقتصاد کشورها بستگی به عوامل و عناصر متعددی دارد که مجموعه ای از این عوامل به شکل یک نمودار در زیر آورده شده است.

 

مزیت های فراوانی را می توان در بخش اقتصادی صنعت گردشگری مشاهده نمود که پاره ای از آنها را می توان مزیت مستقیم حاصل از توسعه این صنعت قلمداد نمود. مانند:

  • ایجاد فرصت های شغلی جدید
  • ارتقای سطح زندگی مردم
  • فروش خدمات

همراهتان هستیم تا اقامتی دلنشین و به یاد ماندنی در تهران را تجربه نمایید؛ با جامونه، اجاره آپارتمان مبله در تهران به راحتی برای شما میسر خواهد بود

هم چنین از مزایای غیر مستقیم توسعه ی این بخش می توان به:

  • شکل گیری فعالیت های ساختمانی
  • رونق صنایع دستی
  • رونق گرفتن کشاورزی، باغداری، ماهیگیری و ... اشاره نمود.

اگر به دنبال رزرو سریع برای اجاره آپارتمان مبله در تهران هستید کافی است با کارشناسان جامونه تماس بگیرید

با نگاهي کلي به تأثیر صنعت گردشگری بر جوامع میزبان در می یابیم که توسعه ی اقتصادی و فیزیکی در این بخش بسیار چشمگیر تر از پیامدهای دیگر است. این آثار طیفی از اثرات محسوس (شامل: توسعه ی فیزیکی زیر ساخت های گردشگری نظیر: اقامتگاه، خرده فروشی، سرگرمی، جاذبه ها، سرویس های حمل و نقل و فرصت های شغلی حاصل از توسعه این بخش) و نامحسوس (شامل: آثار بالقوه ي گردشگری بر میزان تولید ناخالص داخلی، موازنه ی تجارت و ظرفیت نظام اقتصادی ملی یا منطقه ای در جذب سرمایه های خارجی) را در بر می گیرد.

أثار اقتصادی صنعت گردشگری بسیار پر رنگ و قابل توجه است. با نگاهی به پیامدهای اقتصادی این صنعت و تأثیر آن در وضعیت اقتصادی جامعه میزبان در می یابیم که این پیامدها جنبه های مثبت و منفی را شامل می شود. که با برنامه ریزی و سرمایه گذاری هدفمند در این بخش می توان پیامدهای مثبت صنعت جهانگردی را پر رنگ کرده و با یافتن راه حل هایی از تبعات منفی این صنعت در بخش اقتصادی کاست.

در عصر حاضر می توان از صنعت گردشگری به عنوان یک فرصت و رقابت برای کشورهای در حال توسعه یاد کرد. کشورهای در حال توسعه قدرت رقابت در بخش علمی و صنعتی با کشورهای پیشرفته را ندارند و از طرفی وابستگی آنها به منابع زیر زمینی و انرژی های فسیلی مغایر با فرایند توسعه پایدار است و به نوعی اقتصاد تک محصولی را به دنبال دارد. که برای رسیدن به توسعه ی اقتصادی چندان مطمئن نیست. بنابراین سرمایه گذاری در صنعت گردشگری و برنامه ریزی جهت گسترش این صنعت در کشورهای در حال توسعه فرصت مناسبی را در جهت رسیدن به توسعه ی اقتصادی فراهم می سازد.

امروزه بسیاری از کشورهای در حال توسعه، مانند ترکیه مصر و غیره فعالیت های مناسبی را در جهت توسعه این بخش انجام داده اند و به صنعت گردشگری به عنوان یکی از اركان اساسی کشور نگاه می کند. بر اساس مطالعات انجام گرفته درآمد حاصل از جذب یک جهانگرد خارجی با فروش 150 بشکه نفت برابری می کند.

انجام فعالیت های توریستی به مفهوم واقعی و منطبق با اصول و معیارهای علمی موجب گسترش کسب و کار و افزایش ثروت در جوامع می گردد.

کشور ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه با توجه به ظرفیتها و جاذبه های متعدد توریستی خود مانند دارا بودن 8000 بقعه ی متبرکه، 4000 جاذبه بالقوه طبیعی، و 1 میلیون اثر تاریخی، توان آن را دارد تا با برنامه ریزی و جلب گردشگران بین المللی در جهت توسعه اقتصادی حرکت کند. و با بهبود شاخصه های اقتصادی و رفاهی کشور در راستای تحقق اهداف چشم انداز 1404، گام های موثری بردارد.

ارتباط با شما افتخار ماست. اجاره آپارتمان مبله در تهران با جامونه

8 30 50 70 0912

ادامه دارد...

مقاله فوق از فصل نامه "پژوهش های گردشگری و توسعه پایدار" شماره 2، پاییز 1397 برداشت گردیده است.

منبع: www.trsd.ir

مطالب مرتبط:

پیام در واتساپ
تماس با ما