استان سمنان شاید یکی از استان های متفاوت ایران باشد؛ شمالش در دامنه های جنوبی کوهستان البرز قرار دارد. شمال شرقی اش پوشیده از جنگل های هیرکانی است و جنوبش هم بخشی از کویر مرکزی ایران است.
بنابراین در زمستان این استان می توانید سه نوع اقلیم کوهستانی برفی، کویری و جنگلی را تجربه کنید. در مناطق شمالی این استان مثل شاهرود و شهمیرزاد می توانید جنگل برفی و پیست های اسکی را تجربه کنید و برای کویرنوردی راهی مناطق جنوبی گرمسار و دامغان شوید.
مهم ترین نکته برای گشت و گذار در جاذبه های گردشگری سمنان آن است که از ابتدا مقصدتان را مشخص کنید و متناسب با کوهستان با کویری که برای گشت و گذار انتخاب کرده اید برنامه ریزی کنید و احتیاط های لازم را انجام دهید.
حواس تان باشد که مخصوصا در سفر به این استان باک خودروی تان پر باشد. چون در منطقه کویری فاصله پمپ های بنزین از یکدیگر زیاد است و در یک کوهستان برفی هم جاده ها لغزنده اند و ممکن است مدت زیادی در پیچ و خم جاده ها معطل بمانید.
برای اقامتی دلنشین و ارزان در تهران، بهترین گزینه اجاره آپارتمان مبله در تهران است
اگر در دامنه های جنوبی البرز ساکن هستید یا در مناطق مرکزی ایران، فاصله زیادی با استان سمنان ندارید، پس از ما می شنوید یک روز را برای سفر به این استان جالب و تماشایی وقت بگذارید. در زمستان استان سمنان هم می توانید کویر گردی کنید و هم جنگل های برفی ببینید. از این گذشته شانس اسکی و برف بازی در یک منطقه پربرف را دارید.
تفریحات زمستانی در استان سمنان بیشتر شامل برف بازی در مناطق کوهستانی شمال و نقاط کویری در جنوب می شود. در سفر به جنوب با شمال سمنان طبیعت متفاوتی پیش روی شماست.
پیست چالچالیان در ۳۸ کیلومتری شمال شاهرود در کنار جاده گرگان قرار دارد، البته از مسیر شاهکوه. اگر از شاهرود راه بیافتید، نرسیده به مجن باید جاده شمالی را انتخاب کنید و بعد از رسیدن به دوراهی «تاش» و شاهکوه باید فرعی سمت چپ را انتخاب کنید.
در این جاده حدود هفت کیلومتر رانندگی کنید تا کم کم به جنگل های ارس چالچالیان برسید. اینجا یک پیست اسکی طبیعی است با امکانات ابتدایی این پیست امکانات خاصی ندارد.
شهمیرزاد، یک منطقه نمونه گردشگری در شهرستان کوهستانی مهدیشهر است. پیست قدیمی شهمیرزاد در شمال این شهر واقع شده و با بارش اولین برف پر از گردشگر می شود. برای رسیدن به این پیست باید وارد منطقه «کاهش» در دو کیلومتری شمال شهمیرزاد شوید.
آبشار و قندیل های یخی «آوستا» در روستای ابرسج یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان شاهرود است. این روستا در دامنه های شاهوار قرار دارد و در زمستان آبشار آن یخ می زند و قندیل های برخی از دره آوستا پایین می آید.
ابرسج در ۱۵ کیلومتری شمال شاهرود قرار دارد، باید وارد جاده بسطام شوید و بعد از این شهر، در سمت چپ جاده وارد فرعی روستای «ده خیر» شوید تا پس از تقریبا ۹ کیلومتر به ابرسج برسید.
با اجاره آپارتمان مبله در تهران می توانید از اقامتی ارزان و به صرفه لذت ببرید
این جاده یک راه دیگر هم دارد. وارد جاده شاهرود - مجن شوید تا بعد از حدود شش کیلومتر در این مسیر به منطقه اقبالیه در سمت راست بپیچید. از اینجا حدود یک ساعت پیاده روی با شیب ملایم دارید که بهتر است با بلدهای محلی همراه شوید.
در جنوب شاهرود منطقه حفاظت شده «خارتوران» قرار دارد با روستاهای «قلعه بالا»، «زمان آباد» و «رضا آباد» با رمل های ماسه ای و حیات وحش دیدنی. برای رسیدن به این روستاها پس از طی ۸۰ کیلومتر از مسیر شاهرود - مشهد باید به جاده «بیارجمند» در سمت راست بپیچید و بعد از بیارجمند حدود ۴۰ کیلومتر دیگر به سمت جنوب بروید. روستای طرود و منطقه کویری «چاه جام» هم در ۱۲۰ کیلومتری جنوب شاهرود در جاده جندق قرار گرفته که نخلستان های تماشایی دارد.
در جنوب شرقی شهر دامغان یک کویر معروف وجود دارد. کویر «حاج علی قلی» با حدود دو هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع مساحت. کویر دامغان سطوح مختلف کویری دارد؛ یعنی مخروط افکنه آبرفتی، سطوح رسی، حوزه خیس و شوره زار و بنابراین در هر یک از این بخش ها باید ملاحظات و نکات ایمنی خاصی را رعایت کرد.
مسیر اول از شاهرود به سمت معلمان می رود که بعد جاده خاکی «چاه جام» به «کوه خرس» از جنوب این کویر می گذرد. مسیر دوم از دامغان به معلمان می رود و از جاده خاکی «ده فرات» به کوه خرس، بهترین مسیر دسترسی مسیر دامغان به معلمان بعد از پلیس راه، روستای «خورزان» روستای مسیح آباد و جاده معدن نمک است.
پارک ملی کویر در شهرستان گرمسار و در غرب کویر سمنان قرار دارد، در ۶۰ کیلومتری جنوب تهران. پارک ملی کویر دو مسیر شناخته شده دارد: در مسیر اول، باید از گرمسار وارد جاده «قصر بهرام» شوید. از گرمسار تا روستای «کهک» یک جاده ۱۰ کیلومتری آسفالته وجود دارد و از آنجا هم یک جاده تقریبا ۳۰ کیلومتری سنگ فرش وجود دارد که تا نزدیکی سرمحیط بانی قصربهرام ادامه دارد. این مسیر در نیمه دوم سال و وقت بارندگی گل آلود و بالایی می شود.
مسیر دوم و اصلی ترین راه دسترسی به قصر بهرام، مسیر تهران، پیشوا، مبارکیه است. از ورامین وارد جاده پیشوا شوید و از آنجا در جاده فرعی موازی با خط آهن تهران - مشهد حرکت کنید تا به ایستگاه راه آهن «ابردژ» برسید. پس از عبور خط آهن به سمت جنوب بروید تا بعد از گذر از امامزاده عبدالله عسگرآباد به ورودی پارک ملی کویر در مبارکیه برسید.
مطالب مرتبط: